10 קטנות על אמצעי מניעה וגלולות

10 קטנות על אמצעי מניעה וגלולות

  1. אמצעי מניעה זה תמיד סוג של פשרה: בין נוחות לספונטניות, בין טבע למדע. וזה המקום של כל אחת לבחון מהן הפשרות שהיא מוכנה לקחת ומהן לא.
  2. אין כזה דבר בעולם "אמצעי מניעה אחד שיתאים לכולן". זה כ"כ אישי. לכל אחת אופי אחר, רצון אחר, רקע רפואי שונה ודרישות אחרות. כל אחת היא עולם ומלואו וכל אחת תבצע התאמה לאורח חייה, וכל זמן שאת יודעת לנמק את הבחירה שלך אז את ממש בסדר.
  3. גלולות – מתחלקות למשולבות, כלומר: מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון (אותם הורמונים כמו באמצעים הורמונלים נוספים כדוגמת נובהרינג ומדבקות) וכאלה עם פרוגסטרון בלבד. (בדיוק כמו שיש בהתקן ההורמונלי – מכיל רק פרוגסטרון).   אם זה מתאים לך מבחינה רפואית, אין לך שום תופעות לוואי, את לוקחת את זה מעל לשנה (רוב, לא כולם, רוב תופעות הלוואי והסיבוכים מתרחשים בשנה הראשונה) ואת מרגישה בסדר – אז הכל בסדר. לא צריך להיכנס לפניקה בגלל כתבה אחת. רצוי לפני שמתחילים ליטול גלולות לבצע בדיקות כלליות וכמובן תשאול אצל הרופא. (יש כל מיני מקרים בהם לא ינתנו גלולות)
  4. הפניקה שמתעוררת מעת לעת על מקרים שקרו מגלולות היא לא הכרחית ועם זאת מעוררת מחשבה, כי עכשיו כל אחת תבדוק עם עצמה האם האמצעי שהיא נוטלת/לוקחת/שמה הוא הנכון עבורה.
  5. גם בגלולות יש מינונים שונים ואפשרויות שונות. חשוב להכיר, לדעת ולהתאים. (אם החלטת שאת נוטלת גלולות). וזה בעיקר משחק שלך. הרופא לא יכול בכמה דקות שיש לו להתאים עבורך. נסי, תבדקי ותראי. מרגישה שזה משפיע עלייך – פיזי ? נפשי? אחרי תקופת הסתגלות נסי אחרת. שוב – הכל בהתייעצות רפואית. 
  6. אמצעי המניעה הטוב ביותר הוא זה המותאם לאורח חייך. כתבתי זאת ואדגיש שנית. לגלולות יש 99.9 אחוז יעילות אבל כששוכחים לקחת אז היעילות פוחתת… 🙂 
  7. כל אחת שבאה לרופא להתאים גלולות צריכה לדעת שני דברים בסיסיים – לחץ דם והיסטוריה רפואית. זה ישפיע על הבחירה וההמלצה.
  8. יש עוד אמצעים חוץ מהורמונים. (התקן נחושת, התקן כדורי, דיאפרגמה, פילמים, נרות צרפתיים וכו'). חשוב להכיר, לשאול ולהבין את הפלוסים והמינוסים של כל אמצעי ולהחליט. מה יש לך להפסיד. מקסימום תגלי משהו חדש ואולי מתאים יותר עבורך.
  9. דיאפרגמה – כיום – אין צורך בהתאמה לכל אישה. יש דיאפרגמה חדשה בשם CAYA שהיא בגודל אחיד ותתאים לרוב הנשים. למעוניינות – תסתכלו באתר שלהם.
  10. בשורה התחתונה. שכל אחת תעשה את מה שטוב לה. לגוף, לנשמה, לאופי. ואם אתן צריכות עוד מידע – פשוט תשאלו.
 
* וכמובן כמובן – אין באמור לעיל להוות שום יעוץ רפואי, דתי, אישי, כלכלי וכו'. לא באתי להמליץ או לשלול שום אמצעי או בכלל לדון בשאלה האם למנוע או לא. רק לוודא שתעשו מה שטוב לכן בעולם הזה של הפשרות.
 
**הפוסט נערך בעזרתו האדיבה של ד"ר מתן אלעמי. (רופא נשים, מיילדות וגניקולוגיה, הדסה עין כרם)
 
*** עוד מידע יעיל ומקיף מאוד – בבלוג של דפנה מאיר הי"ד בכתובת כאן
 


השארת תגובה